Kako će izgledati život u budućnosti: The City 2057 [VIDEO]

Grad budućnosti, 2057. god.
Grad budućnosti, 2057. god.

Pitanje “Kako će izgledati budućnost?” zaokupljalo je ljudski rod od samih njegovih postanaka. Pojavom tehnologije koja je omogućila snimanje filmova, razni kreativni mozgovi mogli su svoju viziju budućnosti pretočiti na celuloidnu vrpcu i podijeliti utiske, nadanja ili upozorenja s ostatkom svijeta.

U jednom od prošlih članaka pokazali smo vam film o budućnosti iz prošlosti. Točnije, film nastao 1967. koji je iz duha svog vremena, tadašnjih saznanja i trendova nastojao prikazati kako bi svijet mogao izgledati na prijelazu u 21. stoljeće. Iz 1967. skačemo 90 godina u budućnost (2057.)!

“2057″ je televizijska doku-drama u produkciji Discovery Channela, a u ulozi domaćina je poznati fizičar Michio Kaku. Serija pokušava predvidjeti kako će svijet izgledati za pedesetak godina bazirano na trenutnim trendovima. Serija se sastoji od tri dijela: “The Body”, “The City”, “The World”.

Epizoda “The City” ispituje naprednu futurističku tehnologiju koju će naši domovi uskoro ugostiti: humanoidne robote, holografske kućne ljubimce i dr. Gradski život bit će nevjerojatno isprepleten, ovaj put tehnološki i informacijski. Ekstremna isprepletenost dovodi do raznih problema i pokušaja “exploita” gradskih sistema:

The City Part 1

The City Part 2

Službena stranica: http://dsc.discovery.com/convergence/2057/tour/tour.html

Add Comment RegisterAdd Comment